آقایان سردار محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور و دکتر ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله باحضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش‌ها درباره نقش سپاه در محرومیت زدایی و سازندگی؛ پاسخ دادند. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

 

سوال: سردار زهرایی یکی از چالش‌هایی که الان با آن مواجه می‌شویم بحث ناترازی هاست در حوزه آب و انرژی، آیا سازمان بسیج سازندگی در این موضوع ماموریتی برای خودش تعریف کرده است که کمک کند به رفع این ناترازی ها؟

سردار زهرایی: یکی از موضوعات ما اقتصاد مقاومتی است، اقتصاد مقاومتی بخشی که به مردم برمی گردد سازمان بسیج به دنبال این است که کمک کند به دولت.

یک طرح ما جهاد روشنایی نام گذاری شده است، جهاد روشنایی ابعاد مختلف دارد، یک بخشی کمک می‌کند به رفع ناترازی برق، یک بخشی به افزایش درآمد خانوار، این نیروگاه‌های خورشیدی پنج کیلوواتی که در روستا‌ها بالای پشت بام‌ها یا در حیاط‌ها بخشی از کاری است که یا کمیته امداد امام یا سازمان بسیج راه اندازی می‌کند.

یک بخشی هم تعاونی‌ها و صندوق دویست کیلوواتی و سیصد کیلوواتی در کنار هم جمع می‌شوند و راه اندازی می‌کنند و وزارت نیرو و ساتبا برقش را خریداری می‌کند و شرکت‌های تخصصی با آن مشخصات تایید می‌کند، تجهیزات که وارد شد با تولیدات داخل به کار گرفته شد مردم عزیز در سامانه ثبت نام می‌کنیم و از تسهیلات واگذار می‌شود به مردم، بانک قسط را برمی دارد و مابقی درآمد را به حساب خانوار واریز می‌کند.

یکی هم در کنار کارخانه‌ها و چاه‌های کشاورزی است که سال گذشته ۹ هزار و هشتصد تا از این پنل پنج کیلوواتی اجرا شده است و امسال به دنبال مزارع خورشیدی هستیم که بخش بیشتری به دولت کمک کنیم.

سوال: مجموعا چقدر فکر می‌کنید برق تولید کند؟

زهرائی: ما برنامه هزار مگاواتی را امسال گذاشتیم با ظرفیت مردم و رده‌هایی که در سپاه‌های استانی و قشرهایمان تعریف شده است، سهم و نقش همه تعریف شده است و توافقات با دولت و وزارت نیرو و ساتبا انجام شده است و منابع تسهیلاتی به اندازه نه کافی ولی داریم که شروع کنیم و الحمدالله مسیر را تا الان طی کردیم و شروع کردیم واین کمکی به دولت در جهت اقتصاد مقاومتی.

تعریفی کردیم طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم امروز بازنگری می‌کنیم برای سرمایه گذاری دوازده تا طرح تخصصی قشری با دولت بستیم و جلو می‌بریم.

سال گذشته الحمدالله کمک شد به این که صد و ده هزار فرصت شغلی نه تنها فقط تسهیلات بلکه از توانمندسازی و کاری که در آموزش و مهارت آموزی انجام شده با مشارکت خود مردم شکل گرفته است در حوزه اقتصاد مقاومتی است. این مسیر هم ادامه دارد.

سوال: این دوازده‌ها عواملش را می‌فرمایید؟

زهرائی: مثلا در جامعه زنان اسمش فدک است که فدک به صنایع دستی در خانه‌ها به بانوان بزرگوار می‌پردازد مثلا حوله بافی یکی از این ابعاد این طرح است که در برخی از استان می‌گویند توبافی که فقط در یکی از استان‌ها سه هزار و پانصد حوله باف اضافه شدند به این چرخه و هر کدام از این محصولات که کار می‌شود تبدیل به خوشه می‌شوند به عنوان کسانی که تولید عسل می‌کنند در یک شهرستان یک جماعتی می‌شوند و یک سرخوشه می‌شود.

استان سرخوشه‌ها مشخص می‌شود و خوشه ملی تولید عسل را داریم که بتوانیم قابل مذاکره برای صادرات باشد.

سوال: خدماتی که شما می‌دهید چیست؟

زهرائی: یکی در شناسایی مردم و ترغیب و تشویق و دوم در آموزش و توانمندسازی که رایگان است برای این که گواهی مهارت دهیم، یکی اعطای تسهیلاتی که از مجلس محترم و دولت گرفتیم از کم بهره چهاردرصد گرفتیم و در اختیار داریم که کمک می‌کنیم.

مهم‌تر بزرگترین شبکه‌ای که شناسایی کسانی که متقاضی اهل هستند بسیج داریم که سی هزار صندوق قرض الحسنه داریم که صندوق‌های قرض الحسنه یک میلیون و چهارصد عضو دارند که اعضا همدیگر را می‌شناسند که این آقا کننده این کار است و انحراف تسهیلات حداقل است.

طبق آماری وزارت کار نود و هفت درصد صحت اشتغال وضعیت مان خوب است و سعی می‌کنیم که این را حفظ کنیم.

سوال: صندوق‌ها موازی کاری با بانک‌ها نخواهند داشت؟

زهرائی: صندوق‌ها با بانک مرکزی نیستند و این صندوق‌ها خانگی هستند که حق عضویت مردم در خودشان انجام می‌شود و ما تصدی گری برای شان نمی‌کنیم و مدیریت با خود مردم است و آن جایی که برای اشتغال سرخوشه‌ها معرفی می‌کند برای تسهیلات ما وام‌های کم بهره را در اختیارشان می‌گذاریم و جا‌هایی که نیاز به آموزش دارند، توانمندسازی کمکشان می‌کنیم که این اتفاق رقم بخورد.

همین شبکه‌ای که در اقتصاد مقاومتی توسط صندوق‌ها رقم می‌خورد در محرومیت زدایی و حوادث غیرمترقبه که در فیلم بود توسط گروه‌های جهادی رقم می‌خورد که اگر نیاز بود بیشتر هم توضیح می‌دهیم.

سوال: اگر یک دقیقه توضیح دهید بفرمایید؟

زهرائی: گروه‌های جهادی فناوری انقلاب در کشور شدند، ما نفس کارمان و محتوا و روی حاکم بر کارمان انسان سازی است که در عرصه اتفاق می‌افتد یعنی همین جهادگر عزیز که داوطلبانه و بی منت در عرصه محرومیت زدایی می‌آید یا در حوادث مثل زلزله و سیل و کرونا که می‌آید، شصت و دو هزار گروه جهادی داریم که در قرارگاه جهادی منطقه‌ای و پهنه‌ای سامان پید می‌کنند برای عملیات هماهنگ در محرومیت زدایی، اگر قراراست آب شرب یا مسکن یا مدرسه‌ای انجام دهند این قرارگاه هستند که عملیات می‌کنند.

یک شورا‌ها اندیشه ورزی دارند کنارش که محتوا تولید می‌کنند برای این که یک گروه جهادی در منطقه‌ای که قرار می‌گیرد چگونه با مردم رفتار می‌کند.

جذب مشارکت‌ها و از خیران چه جوری داشته باشد، تعامل با دستگاه اجرایی و کار عمرانی چگونه ورود پیدا کندو این‌ها هم سطح بندی شده و ساماندهی شده و صلاحیت فنی برای شان صادر شده است و در برنامه پنج ساله هفتم هم آمده است که قانون بسیج سازندگی در مجلس که تصویب شده است مقوم این است که الان اصلاحیه اش را در هیئت رئیسه مجلس داریم که قول دادند که بهار به صحن بیاید و اگر اصلاحیه نمایندگان مجلس رای بدهند هم شهدای خدمت تصویب می‌شود و هم به انگیزه جوانان برای حضور گروه‌های جهادی افزوده می‌شود.

سوال: دکتر ابوالقاسمی چالشی که باز در حوزه مسائل مختلف کشور خیلی مهم است بحث بحران سالمندی و جمعیت است آیا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و مجموعا سپاه دراین حوزه برنامه‌ای دارد و خدماتی ارائه می‌کند؟

ابوالقاسمی: بله بحث سالمندی را فرمودید بچه‌های سپاه جوان بودند و الان دیگر سنشان رفته است بالا و یکی از دغدغه‌های ما ارائه سرویس‌های بهتر به این هاست و لذا بخش‌های قلب و عروق، بخش‌هایی که مربوط می‌شود به سرطان، چون سن بالا می‌رود سرطان اضافه می‌شود، بیماری قلب و عروق اضافه می‌شود، بیماری‌های دستگاه ادراری اضافه می‌شود باید آمادگی برای آن داشت.

تربیت افراد متخصصی که بتوانند مشکلات این‌ها را حل کنند، مشکلات افرادی که در سن بالاهستند حل بکنند، به عهده ماست و داریم این کار را انجام می‌دهیم، گسترش تخت‌های آی سی یو و تخت‌های مراقبت ویژه از کار‌هایی است که برای سالمندان انجام دهیم.

خیلی ازاین‌ها آسیب‌هایی در دوران دفاع مقدس دیدند و بچه‌هایی هستند که مجروحین دفاع مقدس هستند که باید بحث‌های توانبخشی و فیزیوتراپی قوی برای شان انجام داد که در این حوزه‌ها هم متخصص تربیت کنیم که در جا‌های مختلف کشور مستقر کنیم و هم خودمان مراکز توانبخشی خودمان را گسترش می‌دهیم.

بسیاری از این‌ها در مناطقی هستند که امکان آمدن شان شاید برای مرکز مشکل باشد، سامانه‌های متحرک و بیمارستان‌های متحرکی که امروزه ساخته می‌شود در نیروی زمینی سپاه و توسط بسیج جهاد پزشکی و خود نیروی زمینی به کارگیری می‌شود در مناطق مختلف این‌ها مستقرمی شوند با امکانات خیلی خوب ودر آن جا این خدمات را ارائه می‌دهند و این که امکان این که همه افراد در مرکز خدمات به آن‌ها بدهیم، نیست، به هر صورت برای این که نسل جدید و جوانی که الان هستند و بعد‌ها سالمند می‌شوند بیماری‌های کمتری دچارش شوند ما الان باید سبک زندگی شان اصلاح کنیم که به طور جدی می‌خواهیم به این مسئله ورود پیدا کنیم که بتوانیم چکاب‌های خیلی خوبی برایشان انجام دهیم، قبل از این که به سن ۵۰-۶۰ سالگی برسند.

اگر عواملی دارند که در خطرگرفتگی قلب و عروق قرار می‌گیرند تشخیص دهیم و فشار خون آن‌ها را تشخیص دهیم و طرحی به نام طرح امام رضا در نیرو‌های مسلح اجرا می‌شود که اگر چنین طرحی در سایر بخش‌ها ایجاد شود خیلی کمک می‌کند در نظام ارجاع و نظام پزشکی خانواده که مردم سالم بمانند یعنی تشخیص زودرسی عوامل خطرساز که بعدا دچار سکته یا بیماری‌های شدید شوند این‌ها از قبل مقابله کنیم.

این طرح دارد در نیرو‌های مسلح اجرا می‌شود و سپاه به آن مقید است، مثلا می‌گویند که باید گزارش دهید به ما اگر فرض کنید خودکشی اتفاق افتاده است، امسال نسبت به سال قبل چقدر این کار کردید که این عددش را کم کنید، اگر تصادف اتفاق افتاده است، تصادف چگونه کنترل می‌کنید و همه موظف هستند از نیرو‌های مسلح، نیرو‌های هوایی، نیرو‌های زمینی و حتی دانشگاه بقیه الله گزارش کرده است و چکار کرده است که تصادفات کم شود همین طرح تصادفات عید در سطح ملی در نیرو‌های مسلح به طور جدی پیگیری می‌شود برای این که بتوانند سلامت آحاد جامعه و آحاد نیرو‌های مسلح بیشتر از گذشته به آن بپردازند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار